Kóstolj bele Palkonyába!
Jó étvágyat és kellemes időtöltést kívánunk a Vaj Bisztró és Vendégház dolgozói és tulajdonosai nevében. Bisztrónk pénteken 14.00-tól, szombaton egész nap illetve vasárnap 15.00 óráig várja vendégeit.
Éttermünket négy éve nyitottuk meg feleségemmel, akkor még csak ketten dolgoztunk benne Ő kiszolgált én pedig főztem a konyhában.
Szerencsére jónak ígérkezett gondolat a vendéglátással kapcsolatban, és talán az ételeinket is megszerették az emberek.
Ebben a négy évben a Covid mellett sok fejlesztést tudtunk megvalósítani és nagyszerű kollégákkal/ szakemberekkel sikerült megismerkednünk.
Nagyon sokat dolgozunk és ötletelünk hétről-hétre hogy még jobbak legyünk és még nagyobb élményt tudjunk adni a vendégeinknek.
Kicsi panziónkkal együtt a Vaj bisztró a gasztronómia rajongóinak a nyugalom és a minőségi kikapcsolódás fontos állomása.
Hiszünk benne hogy elkötelezett rajongásunk a bor és a gasztronómia felé, kis falunkban még sokaknak fog még felejthetetlen élményeket okozni.
Miliő
Bisztrónk 2019 tavasza óta működik, Magyarország legdélibb csücskében, méltán híres vörösboros borvidékének legkisebb falujában.
Megnyitásakor -legyen szó reggeliről, ebédről vagy egy különleges borvacsoráról- egyetlenegy dolgot tartottunk fontosnak hogy valami jót csináljunk, élményt adhassunk a vendégeinknek. Mára úgy érezzük, hogy a célunkat elértük. Vendégeink között rengeteg barátra tettünk szert.
Az éttermet évről évre építettük és szépítettük, és talán most érte el legszebb formáját. Ahogy az elmúlt években, a következőkben ugyanúgy szem előtt tartjuk, hogy minél több helyi kisteremelővel tudjunk együtt dolgozni, és a vendégek minél több helyi borászt, szörpöst, gazdát ismerhessenek meg.
Dani Dávid Zoltán
head chef
Dani Dávid Zoltán 2021 szeptemberében vette át a Vajbisztró konyhájának vezetését.
Kapronczai Balázs tulajdonossal már régebb óta ismerték egymást.
Dávid az ezelőtti években számos Pécsi és környékbeli konyhákon megfordult már. Ezekben az években a legnagyobb szakmai fejlődést Pécs, Orfű és Olaszországi tartózkodása jelentette a számára.
Nagyon szeret hozzányúlni a helyi alapanyagokhoz és visszanyúlni a régmúlt receptjeihez. A letisztult és merész ízeket jeleníti meg a tányéron.
„Gyermek korom óta az volt az álmom, hogy egyszer majd én is konyhát vezethetek, amit akkoriban még csak a tv-ben láttam, de már akkor elvarázsolt. Mindig is becsültem azokat az embereket, akik alázattal, kitartó-kétkezű munkával érnek el valamit az életben és hagynak maguk után valami maradandót.
Nagymamám volt a konyhában mindig is a példaképem, akinek a káposztás gőzgombócát a mai napig érzem a számban.
Hatalmas hatást gyakorolt rám az olasz konyha, ahol mindig a vendégszeretet és a frissesség az első, illetve tiszta és emlékezetes ízeket kapunk.
Fontosnak tartom, hogy amit szeretnénk, abba mindig rakjuk bele a lehető legtöbb energiát és sose felejtsük el, hogy mi is a cél.
Balázzsal úgy érzem egymásra találtunk, közösen gondolkodunk az új ételeken, éttermeket látogatunk és elindultunk egy olyan úton, ami szerintem nemsokára elhozza az álmainkat.
A Te helyed
Vállaljuk 45 főig céges és családi rendezvények lebonyolítását. Étkezőnk kiválóan alkalmas zártkörű rendezvények megtartására.
Legyen szó:
- születésnapról
- névnapról
- eljegyzésről
- keresztelőről
- meghitt esküvőről
- házassági évfordulóról
- ballagásról
Galéria
Foglalás
Elérhetőség
(Balázs)
(Kata)
7771 Palkonya, Fő utca 42.
Nyitvatartás
Péntek: 16:00–21:00
Szombat: 10:00–21:00
Vasárnap: 10:00–15:00
Hétfő-Csütörtök: Zárva
Csoport bejelentkezés alapján
hétközben is nyitva vagyunk!